Vertrouw op jezelf en doe het op jouw manier!

Herinner je je nog een moment in je leven waarop je het heel spannend vond om iets te doen en het toch deed? Weet je nog waar je was en hoe oud je ongeveer was? Hoe je je toen voelde nadat je het had gedaan?

Nu je ondernemer bent, mis je soms die moed en dat zelfvertrouwen. Elke keer dat je de neiging voelt om iets persoonlijks te delen of met een nieuw idee aan de slag wilt gaan, twijfel je aan jezelf en ben je bang wat anderen er wel niet van zullen denken. Je vraagt je af wie er op jou zitten te wachten en wat jou nou uniek maakt omdat zoveel andere ondernemers al iets soortgelijks doen en veel verder zijn dan jij.

En omdat je hier continu mee bezig bent, raakt je hoofd zo vol dat je niet meer weet wat je moet doen en wat je nou écht voelt. Dus daarom blijf je maar uitstellen, scrollen op social media en ondertussen jezelf pushen om wel actie te ondernemen (wat je uiteindelijk niet doet waardoor je jezelf alleen nog maar meer teleurstelt).

Maar ergens, diep van binnen, weet je wel dat je jezelf aan het saboteren bent en dat het zonde is als je niet doorpakt. Je voelt al een tijdje dat je meer uit je schulp mag gaan kruipen, maar vindt dat ook spannend omdat je dan geen controle meer hebt. Dat wat je nu voelt heet GROEI en betekent dat het tijd is om uit je comfortzone te komen en echt voor jezelf te gaan staan!

Stel je voor dat je dat stukje lef van vroeger weer helemaal zou voelen. Wat zou met gemak gaan waar je nu steeds tegenaan hikt? Wat zou er allemaal mogelijk zijn? Hoe zou het zijn als je het vertrouwen hebt om jouw verhaal te vertellen en daar anderen mee te inspireren? Hoe zou het zijn als je vanuit rust en kracht kan antwoorden op de vraag: en wat doe jij? Waar zou je staan en wie zou je zijn…

Herken jij dit?

 • Je vindt het lastig om eigen keuzes te maken en doet vaak wat anderen van je verwachten
 • Je zit minder lekker in je vel en blijft soms te lang hangen in onzekerheid en angst
 • Je wilt wel actie ondernemen, maar doet het niet en daardoor ben je teleurgesteld in jezelf
 • Je zit teveel in je hoofd en volgt niet je gevoel
 • Je wilt controle hebben en bent streng voor jezelf, maar daardoor blokkeer je volledig
 • Je bent bang dat als het wél goed gaat, je dat dat gevoel snel weer kwijtraakt
 • Je voelt je verantwoordelijk, cijfert jezelf weg en gaat over je eigen grenzen heen

Stel je voor...

 • Dat je duidelijker weet waar jij voor staat
 • Dat je het vertrouwen voelt om het op jouw manier te doen
 • Dat je rust pakt wanneer dat nodig is en je jezelf dat ook gunt
 • Dat je gewoon jezelf kunt zijn en daar trots op bent
 • Dat je je gevoel volgt en je vrij voelt om te doen wat je wilt
 • Dat je beter in je eigen energie kunt blijven en je eigen ruimte inneemt
 • Dat je 's ochtends zin hebt om op te staan en makkelijker dingen onderneemt

Wat is Hypnose?

Om maar meteen even met de deur in huis te vallen: hypnose is NIET doen alsof je een kip bent. Je verliest geen controle en doet geen dingen die je niet wilt.

Hypnose is een staat van bewustzijn waarin je heel gefocust bent en opgaat in je innerlijke wereld. Ken je dat, dat als je auto rijdt je opeens een deel van de rit bent vergeten omdat je je zo concentreert op de weg? Of dat je zo in een film of boek zit dat je het niet hoort als iemand iets tegen je zegt? Of dat je lekker creatief bezig bent en de tijd voorbij vliegt? Dát is hypnose. Je bent dus al heel vaak in hypnose geweest 😉

Hypnose wordt gebruikt om te werken op onderbewust niveau, daar waar belemmerende patronen en overtuigingen zitten. Met ontspanningstechnieken wordt je kritische geest omzeild waardoor je een laag dieper kunt gaan en bij de kern komt van jouw blokkade. Door op dit level jouw emoties en houding te ontdekken en veranderen ten aanzien van bepaalde situaties en personen uit jouw verleden, reprogrammeer je je onderbewustzijn. En dat betekent dikke doorbraken en shifts!

Sommige ondernemers waarmee ik heb gewerkt omschrijven hypnose als een meditatie maar dan dieper. Je maakt alles mee wat er wordt gezegd en weet ook na de sessie nog wat er is gebeurd. Als je in hypnose bent, ben je meer vatbaar voor suggesties (ideeën die ik als coach jou meegeef). Er zijn dus hypnotiseurs die iemand doen laten geloven dat ze een kip zijn, maar ik gebruik het juist om je onderbewuste jouw innerlijke kracht te laten voelen zodat je dat op een diep level integreert en meteen de effecten ervan in je leven ziet. Door hypnose coaching krijg je nieuwe inzichten over jezelf en de wereld. En omdat jouw perspectief verandert, verandert je zelfbeeld waardoor je tot die dingen in staat bent die je van tevoren nooit van jezelf had verwacht.

In de coaching sessies maak ik niet alleen gebruik van hypnose, maar ook van systeemopstellingen. In systemisch werk draait alles om het nemen van jouw plek in je systeem. Dit kan bijvoorbeeld jouw systeem van herkomst zijn (familie) of je huidige systeem (gezin), maar ook je bedrijf is een systeem. Onbewuste patronen en overtuigingen hebben vaak hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid en verweven zich in onze huidige systemen waar we deel van uitmaken. Door verstrikkingen in jouw systemen op te lossen, kan het weer lekker gaan stromen en ontstaat er rust en balans.

De hypnose sessies vinden online plaats via Whereby. Waarom online? Thuis ben je het meest vertrouwd en omdat je op een plek bent waar je je fijn voelt, kun je je beter ontspannen. Hoe meer je ontspant, hoe dieper je in hypnose raakt. Hoe dieper je gaat, hoe groter de transformatie. Daarnaast ben je geen tijd kwijt met reizen, kun je zelf de temperatuur en geur bepalen van de ruimte waarin je zit en vind je het misschien wel minder spannend om niet recht tegenover iemand te zitten die je in hypnose brengt.

Als je dit leest, betekent dit dat dit jouw teken is en dat je er klaar voor bent. Plan een gratis kennismakingsgesprek en we spreken elkaar binnenkort 🙂

Ervaringen van andere vrouwen

Marinka Bil
Marinka BilInspirator & Coach
Lees verder
Tijdens een opleiding had ik enorm veel last van mijn interne criticus (dat stemmetje wat je altijd tegen weet te werken), zodanig dat het de manier waarop ik in de opleiding stond en de kwaliteit van wat ik liet zien op een negatieve manier beïnvloedde. Na alweer een frustrerend gesprek besloot ik dat ik er klaar mee was en schakelde ik de hulp van Anne in. De hypnose die ik van Anne kreeg was ontzettend mooi en diepgaand, er kwamen oude patronen aan het licht waar ik me tot die tijd niet bewust van was. Dit was erg emotioneel maar Anne leidde me daar steeds op een liefdevolle, rustige manier doorheen. Vooral dankzij Anne's rust en betrokkenheid voelde ik me vertrouwd en kon ik juist zo diep in de hypnose gaan. Ik ben ontzettend blij met het resultaat van dit alles, want die interne criticus is nu nauwelijks meer aanwezig tijdens mijn opleiding en ik kan daarin weer echt mezelf zijn en groeien als mens! Heerlijk! Maar wat het mooiste misschien nog is, is dat ik het effect ook op andere plekken in mijn leven ervaar. Ik ben kalmer, geduldiger en milder voor mezelf geworden, en dat na slechts 1 sessie met Anne.
Manouk Voermans
Manouk VoermansContent Specialist
Lees verder
Ken je dat gevoel dat er iets op het puntje van je tong ligt… dat je er bijna bent… maar nog net niet helemaal. Dat had ik met mijn onderneming en de zoektocht naar het juiste dienstenaanbod. Ik besloot samen met Anne een zoektocht te doen in het niet-bewuste deel van mijzelf, een hypnosesessie dus! Man, wat is dat een aanrader! Het was een hele bijzondere ervaring, die dagen erna nog impact op me had. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik durfde te gaan staan voor wie ik ben, dat ik de tijd mag nemen om te groeien en ik kreeg door hoe mijn aanbod in elkaar moest steken. De hypnose sessie van Anne was het laatste zetje dat ik nodig had om een switch te kunnen maken. Naast dat Anne retegoed is in wat ze doet, is ze ook nog eens een enorme lieverd! Niet twijfelen dus, ga ervoor!

1-op-1 Coachingstraject

2 maanden online hypnose
400 incl. btw (betaling in termijnen is mogelijk)
 • Kennismakingsgesprek
 • 3x 1-op-1 online Hypnose Sessie (90 minuten)
 • Persoonlijke begeleiding via WhatsApp
 • Nagesprek
 • Bonus #1: Hypnose audio's
 • Bonus #2: Jaarlijkse netwerkborrel

Ervaringen van andere vrouwen

Nancy Tjon-En-Fa
Nancy Tjon-En-FaYoga therapeut
Lees verder
Anne weet tijdens de sessie op een liefdevolle manier tot je onderbewustzijn te komen en blokkades te verzachten of zelfs weg te nemen. Na een hypnose sessie kan je dan ook bijna niet anders dan je onderneming anders benaderen - iets wat ik persoonlijk heb mogen meemaken! Ik sta nu meer in mijn kracht en kan vanuit daar actie ondernemen. Als je bereid bent om samen met je onderneming te groeien dan raad ik deze vorm van ondernemerscoaching zeker aan. De meeste belemmeringen in het runnen van je bedrijf liggen bij jezelf en dit is dé manier om deze bij de kern liefdevol aan te pakken. Anne is een kei, ster, koningin, bazin in haar vak en bij haar zijn je persoonlijke groei en die van je bedrijf in goede, liefdevolle handen.
Eveline Broekhuizen
Eveline BroekhuizenSchrijfcoach
Lees verder
De hypnose sessie met Anne was heel bijzonder. Ik voelde me bij haar op mijn gemak, het was alsof ze naast me zat, ook al was het een online sessie. Anne hielp me om telkens een laagje dieper te gaan: van de fysieke pijn waar ik al een tijd last van heb in mijn knie, naar wat daarachter lag. Zij begeleidde mij om te zien wat ik eerst zelf niet wilde of kon zien: de pijn van fouten maken, van het niet goed doen. Vervolgens bracht ze me terug naar een situatie waarin ik gevoeld had dat ik het niet goed deed. Nu kon ik die situatie van alle kanten bekijken: vanuit het zesjarig meisje en vanuit mijn vader. Zonder dat het zwaar werd. Dat vond ik nog het fijnst. De sessie klaarde de zwaarte op. In alle cellen van mijn lichaam. Ik voel me een stuk lichter sindsdien.

Hoi! Ik ben Anne

Toen ik 10 jaar geleden afstudeerde aan de opleiding Journalistiek had ik twee keuzes: een baan in loondienst vinden óf freelancer worden.

Ik solliciteerde me een ongeluk, maar nergens werd ik aangenomen omdat ik nog geen werkervaring had en dus besloot ik na de zoveelste afwijzing: ik word ondernemer!

Vol enthousiasme maakte ik een bedrijfsplan en investeerde ik in een professionele videocamera. Via vrienden en familie kreeg ik de eerste opdrachten en zo begon mijn ondernemersavontuur. 

In het begin was ik al lang blij als een opdrachtgever met mij wilde samenwerken. Ik dacht dan echt: maar er zijn nog zoveel anderen die zoveel beter zijn dan ik! Ik maakte dan een mooi vriendenprijsje, in de hoop dat ze een volgende keer weer aan me zouden denken.

Helaas had ik zelf niet in de gaten hoe ik op deze manier van ondernemen een gat voor mezelf aan het graven was…

Diep van binnen was ik heel onzeker over mijn eigen kunnen. Ik was super perfectionistisch en vergeleek mijn werk altijd met dat van andere ondernemers die al jaren bezig waren. Overal zag ik wel dingen die beter/mooier/effectiever hadden gekund. Langzaamaan overtuigde ik mezelf ervan dat ik helemaal niks kon.

Ik was niet goed genoeg om een baan te krijgen en nou kon ik ook nog niet eens een succesvol bedrijf runnen! Wat voor een mislukking was ik wel niet.

De druk die ik op mezelf legde was hoog. Heel erg hoog. Met als gevolg: weinig goed betalende klanten, financiële stress, continu afhankelijk zijn van mijn ouders & vriend, lichamelijke problemen, paniekaanvallen en uiteindelijk overspannen.

Ooit zat ik vol energie en creatieve ideeën, maar nu zat ik thuis huilend op bed. Dit was niet hoe ik me het leven van een 25-jarige had voorgesteld!

Ik besloot om te stoppen met mijn toenmalige bedrijf en zocht een baan in loondienst buiten mijn vakgebied. Een paar maanden voelde ik me daar heel goed bij, want eindelijk kon ik bewijzen dat ik wél mijn eigen geld kon verdienen en toch iets waard was.

Maar die vreugde was van korte duur. Ergens in mij knaagde er iets. Was dit hoe ik mijn leven wilde leiden? Wilde ik voor altijd werk doen wat eigenlijk niet helemaal bij mij paste? En als dit het niet was, wat dan wel?

Ik moest mezelf opnieuw ontdekken en stortte me op alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken had. Hypnose, Osho meditatie, ademsessie, voetreflex, tarot reading: noem het maar op, ik heb het gedaan.

Door te werken aan mijn angsten en belemmerende overtuigingen ging er een hele nieuwe wereld voor me open en leerde ik zoveel andere kanten van mezelf kennen. Ik durfde vaker mijn mening te delen, ik kon beter nee zeggen tegen anderen en ik had geen paniekaanvallen meer in de supermarkt (en ook niet in het vliegtuig, de bioscoop, op festivals of thuis). Ik startte naast mijn baan in loondienst zelfs een nieuw bedrijf: mijn eigen biologische theemerk.

De keerzijde van mijn innerlijke proces  was dat ik steeds minder goed aansluiting vond ik mijn directe omgeving. Mijn man en sommige vrienden vonden me een beetje zweverig en konden de vele business ideeën die ik had soms niet meer volgen. 

Anne Neijnens Vrouwenbazen podcast workation ondernemende vrouwen ondernemers

Ik op mijn beurt begreep hen weer niet. Waarom leefden ze zo op de automatische piloot en deden ze dingen waar ze eigenlijk niet echt gelukkig van werden??

Ik voelde me alleen en niet gehoord, totdat een ondernemer die ik via internet kende, vertelde dat ze in een mastermindgroep zat. Een club van gelijkgestemde ondernemers die 1x per maand bij elkaar kwam om te sparren. Dat leek me ook wel iets voor mij! Ik had ontzettend veel behoefte aan support en advies van mensen die mij wél snapten. En van mijn eerste onderneming had ik geleerd dat ik niet alles in mijn eentje moest willen uitvogelen 🙂

Ik schreef me in voor de mastermind en binnen een jaar tijd groeide mijn bedrijf van 0 naar 15 horeca klanten. Ik was trots dat mijn thee werd geserveerd door heel Nederland, maar achter de schermen had ik moeite om alle ballen hoog te houden. Ik had ondertussen nog steeds een baan in loondienst en wilde ook een goede vriendin/dochter/collega zijn. Bijna stond ik weer op het punt om onderuit te gaan, totdat één van mijn mastermind maatjes me de vraag stelde: “Sta je wel 100% achter je bedrijf?”

BAM! Die vraag sloeg in als een bom. Al langere tijd had ik het gevoel dat ik veel meer voor anderen wilde betekenen. Ik zat erover na te denken om een coachingsopleiding te volgen, want regelmatig kreeg ik vragen over hoe ik me had ontwikkeld en het gaf me dan zoveel voldoening om anderen te kunnen helpen.

Maar.. stoppen met mijn theemerk? Dat voelde als wéér een faal en bovendien geloofde ik echt in mijn product (ik voelde me alleen zelf niet geroepen om de onderneming nog verder uit te bouwen). Stiekem wist ik natuurlijk al lang welke richting ik op wilde, maar het was niet tot dat moment in de mastermind dat ik een keuze durfde te maken: ik stop en ga mijn bedrijf verkopen.

In werkelijkheid duurde het nog een tijdje voordat mijn bedrijf echt verkocht was, maar met alleen die beslissing al kwam er zoveel ruimte voor iets waar ik voelde dat ik een ontzettende impact kon maken: ondernemers begeleiden om meer zichtbaar te worden en 100% voor hun bedrijf te gaan staan.

In 2017 volgde ik verschillende opleidingen, zegde ik mijn baan in loondienst op en startte ik mijn eigen coachingspraktijk.

Inmiddels heb ik al vele ondernemers mogen begeleiden in mijn 1-op-1 coaching, masterminds & retreats. Het maakt me zo ontzettend blij als een ondernemer eindelijk zichzelf durft te laten zien, helemaal trots is op dat wat ze te bieden heeft en gewoon voelt dat alles klopt. Want dát is aantrekkelijk voor nieuwe klanten.

Je kunt namelijk nog zoveel marketing, sales en strategie technieken uitvoeren: als jij diep van binnen niet overtuigd bent van jezelf en vertrouwen hebt in de diensten die je levert dan gaat je bedrijf niet die vrijheid opleveren waar je nu naar op zoek bent.

Ben je klaar met ongemakkelijk over jezelf vertellen op een netwerkborrel? Verlang je naar een onderneming waarin je jezelf durft te laten zien zonder je druk te maken over kritiek? Dan ben ik de coach waar jij naar op zoek bent!

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen